Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ “FRANCE EXCELLENCE EUROPA”, “ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Paris-Saclay”, “FRENCH + SCIENCES 2024”

A.  Πρόγραμμα υποτροφιών “France Excellence Europa” για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25

Η υποτροφία χορηγείται για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών, διάρκειας 12 (Μ2) ή 24 (Μ1) μηνών στους τομείς: Πολιτισμός και κληρονομιά, Εκπαίδευση/Παιδαγωγικά, Γαλλική γλώσσα και πολιτισμός, ξένες γλώσσες, πολιτισμοί και ευρωπαϊκές σπουδές, Πολιτικές και νομικές επιστήμες, Υγεία, Περιβαλλοντικές επιστήμες, Ψηφιακές τεχνολογίες.
Η αίτηση, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται επιστολή αποδοχής σε Master 1 ή Master 2 σε γαλλικό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 υποβάλλεται έως τις 29 Μαρτίου 2024

Β. Πρόγραμμα υποτροφιών IDEX για μεταπτυχιακές σπουδές (Μ1 ή Μ2) του πανεπιστημίου Paris-Saclay, ακαδ. έτους 2024-25
Η αίτηση για υποτροφία υποβάλλεται μόνον εφόσον α) ο/η ενδιαφερόμενος/-η γίνει δεκτός/-ή σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρεται από το πανεπιστήμιο Paris-Saclay και διεξάγεται από τα συνεργαζόμενα με αυτό ιδρύματα: AgroParisTech, CentraleSupelec, Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay (ENS Paris-Saclay), INSTN-CEA, Institut d’Optique Graduate School (IOGS), Université d’Evry-Val-d’Essonne (UEVE), Université Paris-Saclay (UPSaclay), Université de Versailles-Saint-Quentin-en-Yvelines (UVSQ). και β) κληθεί από την επιτροπή αποδοχής να υποβάλλει αίτηση για υποτροφία.

Προθεσμία επιλογής υποψηφίων από τον/την υπεύθυνο/-η του προγράμματος σπουδών: 30 Απριλίου 2024

Προθεσμία υποβολής αίτησης από τους/τις επιλεγμένους/-ες υποψήφιους/-ες φοιτητές/-τριες: 3 Μαΐου 2024

Γ. Πρόγραμμα υποτροφιών FRENCH+SCIENCES 2024

Χορηγούνται 2 υποτροφίες, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, για τη συμμετοχή Ελλήνων/Ελληνίδων τριτοετών φοιτητών/-τριών, πανεπιστημιακών τμημάτων που θεωρούνται συναφή με τα προτεινόμενα προγράμματα (Μηχανικών, Περιβαλλοντικών Επιστημών, Βιοεπιστημών, Ναυτιλιακών και Βιομηχανικών σπουδών και οποιουδήποτε άλλου τομέα επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών στους τομείς που σχετίζονται με τα προγράμματα που προσφέρονται), για την παρακολούθηση προγράμματος 3/4 εβδομάδων, που συνδυάζει γνωριμία με τη γαλλική γλώσσα και μύηση σε ένα επιστημονικό οικοσύστημα αιχμής της Γαλλίας, από μία στα

  • Πανεπιστήμιο Montpellier, στο πρόγραμμα «Περί αειφόρου ανάπτυξης » – Accent français (9-28 Ιουνίου 2024)
  • Πανεπιστήμιο Brest, στο πρόγραμμα «Θαλάσσιες Επιστήμες και Τεχνολογίες» – Ciel Bretagne (17 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2024)

Η υποτροφία καλύπτει τα τέλη εγγραφής/παρακολούθησης και τη διαμονή. Απαιτείται ελάχιστο επίπεδο γνώσης B2 στην αγγλική γλώσσα. Το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της γαλλικής γλώσσας είναι προαιρετικό για όσους/-ες το διαθέτουν.

Ο φάκελος υποψηφιότητας υποβάλλεται έως τις  14 Απριλίου 2024 (23:00)

***************************************

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ίδιο ενημερωτικό δελτίο, το πρόγραμμα υποτροφιών για σπουδές Master 2 στη Γαλλία, ακ. έτους 2024-25, το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας εντός του μηνός Μαρτίου.

Οι τυχόν ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να παρακολουθούν
– την ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας εδώ
– την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών εδώ
****************************************

Θεσσαλονίκη 27/3/2024

Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΒΡΑΒΕΙΑ GOOGLE ακ. έτους 2023-24 (23.4.2024)
Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με προγράμματα επιβράβευσης της...
Περισσότερα...
Δυνατότητα σπουδών 2 προπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ στο University of Seoul της N. Κορέας κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-25
Δυνατότητα σπουδών 2 προπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ στο University of Seoul της N. Κορέας κατά το χειμερινό...
Περισσότερα...
Πρόγραμμα μαθημάτων εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2023-24
Πρόγραμμα Μαθημάτων εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2023-24   Πρόγραμμα μαθημάτων εαρινού εξαμήνου...
Περισσότερα...