Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

Βιβλιοθήκη Τμήματος

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Τ.Η.Μ.Μ.Υ) είναι μία από τις περιφερειακές βιβλιοθήκες του Α.Π.Θ. και ανήκει στο σύστημα Βιβλιοθηκών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Απευθύνεται κυρίως προς τα μέλη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά είναι ανοιχτή και για τους εξωτερικούς χρήστες. Περιέχει βιβλία που καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές που αφορούν την επιστήμη.

Η συλλογή μας αποτελείται περίπου 10.500 τίτλους έντυπων βιβλίων. Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου, προσφέρει πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων και σε ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών. 

Επίσης, διατίθεται χώρος 46 θέσεων για τους επισκέπτες ώστε να μπορούν να καθίσουν και να διαβάσουν. Όλος ο χώρος της βιβλιοθήκης και του αναγνωστηρίου διαθέτουν δυνατότητα δωρεάν ασύρματης δικτύωσης. H Βιβλιοθήκη του Τμήματος βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτιρίου Γ΄ της Πολυτεχνικής Σχολής και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00.

Σε περιόδους εορτών ή αργιών το παραπάνω ωράριο δεν ισχύει. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις της βιβλιοθήκης ή αν αυτό δεν είναι δυνατό ενημερωθείτε τηλεφωνικώς πριν μας επισκεφτείτε.

Για την κατάθεση της διπλωματικής  εργασίας και την παραλαβή βεβαίωσης από τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών με email (χωρίς φυσική παρουσία) και με usb stick (με φυσική παρουσία)  απαιτούνται τα παρακάτω:

Δύο αρχεία σε ηλεκτρονική μορφή:

  1. το πλήρες κείμενο της εργασίας σε ένα και μοναδικό αρχείο σε μορφή pdf. Το κείμενο πρέπει να είναι ελεγμένο ώστε να εμφανίζονται ορθά οι ειδικές γραμματοσειρές, οι μαθηματικοί τύποι ή τα τυχόν σχεδιαγράμματα που έχουν χρησιμοποιηθεί. Το .pdf αρχείο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 MB και να μην είναι κλειδωμένο. Το pdf θα πρέπει να είναι το ακριβές τελικό αντίγραφο της εργασίας. Το όνομα του pdf αρχείου θα πρέπει να περιέχει το όνομα του/της συγγραφέα/έως με αποκλειστικά λατινικούς χαρακτήρες.
  2. Συμπληρωμένο το αρχείο Στοιχεία Διπλωματικής εργασίας  (.doc ή .docx) με πεζούς και κεφαλαίους όπου χρειάζεται, χαρακτήρες αυστηρά και χωρίς μαθηματικούς τύπους ή πολυτονικούς χαρακτήρες.

Επικοινωνία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Υπηρεσίες